Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση σε νέο χώρο


Εγκαίνια του καινούργιου χώρου «Θέατρο πρόταση» του συλλόγου Πολιτιστική Αργολική Πρόταση 


Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του καινούργιου χώρου «Θέατρο Πρόταση» (Οδυσσέα Ανδρούτσου 13, Άργος) του συλλόγου Πολιτιστική Αργολική Πρόταση. 
Το πρόγραμμα θα ανοίξει το Θεατρικό τμήμα με ποιήματα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και πιάνο, τη σκυτάλη θα πάρει η χορωδία. Επίσης θα γίνει προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα «Αλκυονίδες ημέρες» και η βραδιά θα κλείσει με το μουσικό σχήμα Τρεις & Μία και ένα ποτήρι κρασί.
Στο ντοκιμαντέρ «Αλκυονίδες ημέρες» θα παρακολουθήσουμε  στιγμιότυπα από τη ζωή της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης.


«Η επαρχία παρουσιάζει για κάποιους κατοίκους κάτι το ασφυκτικό. Το στενό περιβάλλον και η κυριαρχία της πρακτικής πλευράς της ζωής ψαλιδίζουν το μερτικό τους στην ισορροπία και τη χαρά. Πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση, αποτελούν σανίδα σωτηρίας γι’ αυτούς τους ανήσυχους ερασιτέχνες κάθε ηλικίας.
Στην προσπάθειά τους για υπαρξιακή επιβίωση δημιουργούν μια ανοιχτή συλλογικότητα, ανακαλύπτουν καινούργια πράγματα, διαβάζουν ποιήματα, τραγουδούν, αναλύουν θεατρικά έργα και προετοιμάζουν παραστάσεις με αφετηρία έργα γνωστών δημιουργών. Αποδρούν λυτρωτικά από τη μονοτονία και τη μοναξιά της καθημερινότητας και συμμετέχουν σε μια τελετουργία μεταμόρφωσης αναζητώντας τα ανθρώπινα.
Οδηγός τους δεν είναι η επίδειξη και ο παθολογικός ναρκισσισμός αλλά η ευφορία της συνάντησης, η χαρά του παιχνιδιού, η αναζήτηση νοήματος. Διεκδικούν να γίνουν πνευματικοί άνθρωποι, όχι για να πουλάνε πνεύμα, αλλά για να παίρνουν και να δίνουν πνοή στο διπλανό τους.
Μια στοχαστική ματιά στον ανιδιοτελή κόσμο της ερασιτεχνικής δημιουργίας στην ελληνική επαρχία σήμερα που αφθονούν οι κατακερματισμένοι κοινωνικοί χώροι και η απομόνωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: