Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Η προσχεδιασμένη συκοφαντική δυσφήμιση ενός Δημάρχου


Δελτίο τύπου

 Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 ένα αργολικό μπλογκ, (ArgosPress), το οποίο ειδικεύεται στην υμνολογία ενός άλλου Δημάρχου, ανάρτησε ένα άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα για τον Δήμαρχο Ναυπλιέων! Με αφορμή μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων (την 127 του 2014), η οποία ελήφθη στις 31 Μαρτίου του 2014, δηλαδή, περίπου τρία χρόνια πριν, το εν λόγω μπλογκ προϊδεάζει τους αναγνώστες του από τον τίτλο του δημοσιεύματος, ότι ο Δήμαρχος Ναυπλιέων συμμαχεί με απατεώνες και ρεζιλεύει τον Δήμο Ναυπλιέων. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αυτό φέρει τον τίτλο: «Συμμαχία Κωστούρου με απατεώνα Σώρρα! Ρεζίλι ο Δήμος Ναυπλίου». 

Είναι προφανής η βαρύτατη μομφή εναντίον του Δημάρχου Ναυπλιέων, με την έννοια ότι τον κατηγορεί ότι συμμαχεί με ένα απατεώνα! Και βεβαίως αυτός που συμμαχεί, δηλαδή συνεργάζεται στενά, με ένα απατεώνα δεν μπορεί παρά να είναι και ο ίδιος απατεώνας. Μάλιστα η λέξη συμμαχεί έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τη λέξη συνεργάζεται. Εξ ου και λόγω της συμμαχίας του αυτής έκανε «Ρεζίλι» τον Δήμο Ναυπλιέων. 

Αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα ότι: «Και όμως είναι αλήθεια πως Δήμος της Αργολίδας έπεσε στη φάκα του Σώρρα! Μπορεί όλοι να είχαν καταλάβει περί τίνος πρόκειται αλλά τα ξεφτέρια την πάτησαν στο Ναύπλιο και έθεσαν θέμα στο Δ.Σ το οποίο και ψήφισαν ομόφωνα με 12 απουσίες της αντιπολίτευσης μετά από εισήγηση του ίδιου του δημάρχου(!!!!)». Ο Δήμος Ναυπλιέων έπεσε λοιπόν «στη φάκα του Σώρρα», σύμφωνα με τον συντάκτη του δημοσιεύματος! 

Αυτό που γράφεται στη συνέχεια («Μπορεί όλοι να είχαν καταλάβει περί τίνος πρόκειται αλλά τα ξεφτέρια την πάτησαν στο Ναύπλιο») φαίνεται να είναι αντιφατικό με τον τίτλο. Δεν είναι όμως διότι και πάλι στη συνέχεια σαφέστατα το δημοσίευμα αναφέρεται σε μεθόδευση ώστε να μην φανεί η εμπλοκή του Σώρρα. Έτσι, αντιδιαστέλλοντας τη στάση μας, από αυτήν του Δήμου Πάρου αναφέρει: «Το Ναύπλιο βέβαια το πέρασε συγκαλειμμένα και δεν ανέφερε την οργάνωση END του Αρτέμη Σώρρα όπως η Δήμος Πάρου που έφερε ακριβώς το ίδιο θέμα στο συμβούλιο αναφέροντας βέβαια το όνομα της οργάνωσης όπου την ύστατη ώρα το πήραν χαμπάρι και αναβλήθηκε» (η ορθογραφία της λέξης συγκαλυμμένα είναι του δημοσιεύματος). 

Επί της ουσίας «άνθρακες ο θησαυρός»! 

Κάποιοι δημότες (91 συνολικά) είχαν υποβάλλει αίτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάληψη δράσεων προς την κατεύθυνση της με κάθε νόμιμο τρόπο ανεύρεσης πόρων για την κατασκευή δημοσίων έργων και την υλοποίηση κοινωφελών δράσεων, χωρίς επιβαρύνσεις για τον Δήμο, κλπ. Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε (σημειωτέον ότι ο Δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα ψήφου) να εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο να κινηθεί προς μια τέτοια κατεύθυνση. 

Και βεβαίως είναι ανακριβές ότι απουσίαζαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. 

Είναι σαφές, για όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς τα ζητήματα των Δήμων, ότι ο Δήμαρχος δεν έχει καμιά δυνατότητα να λάβει μόνος του οποιαδήποτε νέα απόφαση προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της προαναφερομένης απόφασης. Δηλαδή, οποιαδήποτε πρωτοβουλία ιδιωτών, για συνεργασία με το Δήμο θα απαιτούσε σειρά αποφάσεων και εγκρίσεων, από το Δημοτικό Συμβούλιο, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, κλπ. 

Και για να μιλήσουμε για την «ταμπακιέρα» από τότε, δηλαδή από την 31η Μαρτίου του 2014 μέχρι σήμερα καμιά συνεργασία δεν υπήρξε με τον Σώρρα, ούτε του Δημάρχου, ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων. 

Για τα υπόλοιπα θα «μιλήσουν» άμεσα τα αρμόδια Δικαστήρια.

Δήμαρχος Ναυπλιέων
Δημήτρης Κωστούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: