Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Αιμοδοσία και δωρεάν εξετάσεις για μαθητές δημοτικού στο Άργος



Εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο και 7ο Δημοτικό και παράλληλα δωρεάν εξέταση αίματος και εργαστήρι ζωγραφικής με βραβείο μία υποτροφία
Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και από ώρα 09 : 00 πμ έως 13: 00μμ θα διεξαχθεί στο 1ο και 7οΔημοτικό σχολείο Αργους η 8η εθελοντική αιμοδοσία.
Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο (10.00-12.00) θα γίνει δωρεάν εξέταση αίματος σε όσους μαθητές των δημοτικών σχολείων επιθυμούν.
Παράλληλα θα λειτουργήσει εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη υπό την επίβλεψη του κου Ρήγα Ρηγόπουλου. Μετά από κλήρωση ένας τυχερός μαθητής θα κερδίσει 4μηνη υποτροφία σε μαθήματα ζωγραφικής.


Η Τράπεζα Αίματος Συλλόγων Γονέων 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου Δημοτικών σχολείων Άργους» ιδρύθηκε το 2013 και λειτουργεί σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άργους, όπου τηρείται αρχείο αιμοδοτών. Έχει ως σκοπό αφενός μεν την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος στο συλλογικό χώρο και το κοινωνικό περιβάλλον των μελών των Συλλόγων γονέων και αφετέρου τη δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών και των γονέων των ανωτέρω Δημοτικών Σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: