Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

πενήντα χιλιάδες έδωσε πέρυσι ο Δήμος Ναυπλιέων


Ο Τεχνικός Διευθυντής του Μαραθωνίου Ναυπλίου και του Παλαμήδειου Άθλου κύριος Ευάγγελος Παπαποστόλου, αμείβεται από το Δήμο Ναυπλιέων για τις υπηρεσίες του;

Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, μια αλλεργία την έχει όταν πρόκειται να απαντήσει σε ερωτήσεις που δεν του αρέσουν.

Τσαντίζεται, απαντά ειρωνικά και σαν τελευταίο προπύργιο επικαλείται την εντιμότητα του που θεωρεί ότι είναι αρκετή για να ξεπεράσει ερωτήματα και απορίες, όσων επιμένουν να τις έχουν και να τις εκφράζουν.

Βέβαια, οι περισσότεροι αιρετοί έτσι αντιδρούν, δεν είναι εφεύρεση του Δημήτρη Κωστούρου, μόνο που όλοι αυτοί ξεχνούν ή κάνουν πως δε θυμούνται, ότι είναι υποχρεωμένοι να απαντούν, γιατί αυτό επιτάσσει η δημοκρατία αλλά απαιτεί και ο Νόμος, που στην περίπτωση της Δημαρχίας Κωστούρου, δεν βρίσκει πεδίο εφαρμογής.

Ο Δημήτρης Κωστούρος προτιμά να μιλά μόνο στα φιλικά του μέσα ενημέρωσης και δεν κάνει ποτέ δημόσιο διάλογο με κάποιον που έχει αντίθετη άποψη με αυτόν.


Πέντε χρόνια κοντεύει Δήμαρχος και άλλα τόσα Αντιδήμαρχος και ούτε μία φορά δεν έχει δεχτεί ένα τέτοιο διάλογο.

Θα μου πείτε γιατί θυμήθηκα τώρα το θέμα αυτό, μα γιατί εν' όψει του 4ου Μαραθωνίου πρέπει να πάρουμε απαντήσεις για τα οικονομικά της διοργάνωσης.

Τα χρήματα είναι πολλά, πενήντα χιλιάδες έδωσε πέρυσι ο Δήμος Ναυπλιέων, δηλαδή οι δημότες του, άγνωστο πόσα η Περιφέρεια, άγνωστο πόσα εισπράχτηκαν από τους δρομείς που συμμετείχαν και τους χορηγούς.

Φυσικά έχει σημασία και το που διετέθησαν αυτά.

Στην παρουσίαση του 4ου Μαραθωνίου, προ ημερών στο ξενοδοχείο Αμαλία, η πολύ καλή ρεπόρτερ, όταν της το επιτρέπουν, Κατερίνα Κουρτέλη ρώτησε να μάθει για τον οικονομικό απολογισμό του περυσινού 3ου Μαραθωνίου που αναζήτησε και δεν τον βρήκε.

Φανερά εκνευρισμένος ο Δημήτρης Κωστούρος την παραπέμπει στον "κύριο Διευθυντή" δείχνοντας τον κύριο Ευάγγελο Παπαποστόλου Τεχνικό Διευθυντή του Μαραθωνίου αλλά και του Παλαμήδειου Άθλου.

Δε θα σταθώ στο τι δουλειά μπορεί να έχει ένας Τεχνικός Διευθυντής, άσχετος με το Δήμο, να γνωρίζει και να απαντά για τα οικονομικά μιας εκδήλωσης που οργανώνει ο Δήμος, θα ρωτήσω απλά αν ο κύριος Ευάγγελος Παπαποστόλου αμείβεται από το Δήμο Ναυπλιέων για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Νομίζω το ερώτημα είναι σαφές και αν ο Δήμαρχος δε θέλει να απαντήσει, πιστεύω ότι ο ίδιος ο κύριος Παπαποστόλου θα το κάνει.

Άλλωστε δεν είναι κρυφό φαντάζομαι, αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, θα το μάθουμε.

Τέτοια απλά ερωτήματα όπως και τόσα άλλα που έχω καταθέσει χωρίς να πάρω απάντηση, θα είχαν απαντηθεί αν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, έκανε κάθε χρόνο απολογισμό των πεπραγμένων του, όπως προβλέπει ο σχετικός Νόμος:

N. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006)

ΑΡΘΡΟ 217

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής

1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο...

5. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.

Καταλάβατε; Φυσικά και θα επανέλθω στο θέμα...

Prefadoros









Δεν υπάρχουν σχόλια: