Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Απεβίωσε ο Βαγγέλης Λαγουρός


Θα είσαι πάντα ο άρχοντας με το νούμερο δέκα του Πλατινι
Ο καθένας μας έχει κάποια πλαίσια στη ζωή του που τον ορίζουν.  Το ένα είναι κοινό για όλους: Η οικογένεια που έχει και η οικογένεια που φτιάχνει. Το άλλο είναι η δουλειά του. Και άλλο ένα είναι, και είναι ευτυχής άμα το πετυχαίνει, να ζει όπως του αρέσει.
Ο Βαγγέλης Λαγουρός αγάπησε την οικογένειά του, την οικογένεια που βρήκε από τον πατέρα του και τη μάνα του και της στάθηκε. Αυτό όρισε και την δουλειά του στη συνέχεια, όταν πολύ νέος έχασε τον πατέρα του Παναγιώτη και προτίμησε αντί να πάει να σπουδάσει δάσκαλος να μείνει στο οικογενειακό εμπορικό μαγαζί και να στηρίξει τη μάνα και τ’ αδέρφια του. Έγινε ένας επιτυχημένος και αγαπητός σε όλους έμπορος, με όνομα. Πριν μερικούς μήνες έκλεισε 40 χρόνια στο επάγγελμα, έκλεισε και το μαγαζί και περίμενε τη σύνταξη ( που ποτέ δεν πήρε)…


Δάσκαλος έγινε, τελικά, ο μοναχογιός του Παναγιώτης, που απέκτησε, στην οικογένεια που έφτιαξε με την άξια σύζυγό του Γωγώ.. Ο Παναγιώτης, παρότι νέος, θεωρείται και αναγνωρίζεται ήδη ως ένας πολύ καλός δάσκαλος. Ο Βαγγέλης τον καμάρωνε με το δίκιο του.
Εκείνο, όμως, που τον… «έτρεφε» και τον «γέμιζε» ήταν το ποδόσφαιρο, η μπάλα. Τεχνίτης, με εξαιρετικό κοντρόλ και «φαρμακερό» σουτ, έγραψε ιστορία στα αργολικά γήπεδα. Τον αποκαλούσαν «Πλατινί» και «Άρχοντα» για τον τρόπο που στεκόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ένας επιβλητικός επιτελικός μέσος, που είχε τακτική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.
Έπαιζε αδιάλειπτα 50 χρόνια. Στο γήπεδο τελείωσε, όρθιος, τη ζωή του, σε ένα παιχνίδι με φίλους, αφού ήδη είχε σημειώσει 3 γκολ! Την στιγμή που πέρασε στην αθανασία ήταν χαρούμενος.
Γιώργος Ν. Μουσταΐρας


Δεν υπάρχουν σχόλια: