Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η Χρύσα Σαββάκη παρουσίασε το παιδικό βιβλίο της – Έκθεση των εικονογραφημένων έργων του Francesco Moretti


Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει; Μήπως πάει να παίξει ποδόσφαιρο;
Σε αυτό και άλλα παρόμοια ερωτήματα προσπάθησε να απαντήσει η δασκάλα και συγγραφέας του παιδικού βιβλίου “Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει;” Χρύσα Σαββάκη, σήμερα στο Φουγάρο στην παρουσίαση του έργου της.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως η απάντηση είναι πολύ δύσκολη και οι επιλογές πολλές. Παίρνει τη βαλίτσα του και φεύγει; Ξαπλώνει; Πάει διακοπές;


Όλες πάντως τις απαντήσεις τις εικονογράφισε στο βιβλίο ο Francesco Moretti, παρών στην εκδήλωση. Τα έργα του εκτίθενται από σήμερα στο Φουγάρο έως και την Κυριακή 5 Μαρτίου.  24 έργα με μολύβι και ακουαρέλα από τις σελίδες του βιβλίου, καθώς και ένα χαρακτικό που αριθμεί περιορισμένα αντίτυπα.
Η Χρύσα Σαββάκη μίλησε για το βιβλίο της, ένα βιβλίο φαντασίας και αναζήτησης που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Τόνισε την ανάγκη να ακούμε τις ερωτήσεις των παιδιών γιατί μας ταξιδεύουν τη φαντασία. Μίλησε για τη συνεργασία της με το Francesco και απήθυνε ερωτήσεις στα μικρά παιδιά που βρέθηκαν στην παρουσίαση οδηγώντας τα σε απαντήσεις πρωτότυπες και χιουμοριστικές.

Την εκδήλωση συντόνισε η Μαρία Κωνσταντοπούλου, υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμος.
Έπειτα από την παρουσίαση οι γονείς φρόντισαν να προμηθευτούν το βιβλίο  ενώ τα παιδιά έπαιξαν όλα μαζί ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ερωτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: