Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΟΙ


Νέα ετυμολογία για την λέξη "ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΟΣ". Ο κάτοικος της πόλης που αντικρίζει το Μπούρτζι και ανέχεται όσα ανέχεται.
Διάδρομος για τυφλούς στο πεζοδρόμιο. Κουτουλάς σε κατασκευές πακτωμένες στο πεζοδρόμιο. Αλλαχού μετά από ζιγκ-ζαγκ πίπτεις επάνω σε νάιλον ανεμοφράχτη.
Διάβαση για ΑΜΕΑ και για καροτσάκια. Μπουρτζόβλαχος την κλείνει. Και μπουρτζόβλαχοι τα ανεχόμαστε.
Όλα αυτά σε απόσταση μικρότερη των τριάντα μέτρων.
Και αν θέλεις να βρεις το δίκιο σου και να προστατευθείς προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη θα φτάσεις μέχρι το Δικαστήριο, όπως φτάσεις και θα βρεις με ανακούφιση μία ράμπα πρόσβασης στο δικαστήριο που όμως οδηγεί στο θεόκλειστο ένα φύλλο της εξώπορτας. Δικαστές, μπουρτζόβλαχοι δικηγόροι και μπουρτζόβλαχοι γενικώς το ανεχόμαστε.



Η πόλη μας θα μπορούσε να γίνει μία πόλη προσβάσιμη και φιλική στους ανάπηρους. Και όλοι θα είχαμε να κερδίσουμε. Ακόμα και οι επιχειρήσεις με τις παχτωμένες κατασκευές.
Αλλά είπαμε. ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΟΙ.



Και η σκέψη που έγινε από επίσημο όργανο για να εκδοθεί ένας χάρτης με τα πράσινα σημεία στην πόλη (δρόμοι, καταστήματα, υπηρεσίες) που είναι προσβάσιμα στους ΑΜΕΑ και με τα κόκκινα σημεία στα οποία δεν υπάρχουν οι ευκολίες δεν προχώρησε και εμείς όλα αυτά τα επιτρέπουμε και τα ανεχόμαστε. Και ο χάρτης αυτός θα δημιουργούσε κίνητρα για την αύξηση των πράσινων σημείων στις επόμενες εκδόσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: