Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Θεατρική παράσταση | Ερωμένες στον καμβά




"ΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΒΑ" θεατρική παράσταση της Σοφίας Καψούρου

Σάββατο 6 Μαΐου 9μμ & Κυριακή 7 Μαΐου 8μμ

Οι «Ερωμένες στον Καμβά» είναι ένας ύμνος στον έρωτα και στη γυναίκα. Στον παράνομο, παθιασμένο έρωτα που αρχικά ζωογονεί αλλά τελικά θανατώνει και στη γυναίκα ερωμένη, στη γυναίκα πηγή τέχνης και ηδονής.

Από τις χιλιάδες ανώνυμες ή επώνυμες, γνωστές ή άγνωστες ερωμένες της Ιστορίας, αναδύονται δύο: Η ερωμένη του αναγεννησιακού ζωγράφου Ραφαήλ, Φορναρίνα, και η ερωμένη-μοντέλο του ζωγράφου Μοντιλιάνι, Ζαν Εμπιτέρν, έτσι ώστε οι ιστορίες τους να καταγράφουν την Ιστορία της Τέχνης. "Πρέπει να ξύσεις τον καμβά για να βρεις την αλήθεια"! Ένας μοναδικός διάλογος θεάτρου και ζωγραφικής!




Για πρώτη φορά στο ελληνικό θέατρο σκιαγραφείται τόσο ζωντανά και τολμηρά η σχέση των εραστών μέσα από την Ιστορία της Τέχνης. Τη Φορναρίνα ερμηνεύει η Ασπασία Κοκόση, ενώ τη Ζαν Εμπιτέρν η Σοφία Καψούρου. Επί σκηνής, σε ρόλο performer, η εικαστικός /φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών Δέσποινα Βιλλιώτη.

Ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο έργο που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς και παίχτηκε με επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές στην Αθήνα, με πρώτο σταθμό το Τρένο στο Ρουφ και δεύτερο τον Πολυχώρο Vault. Ταξίδεψε και στην υπόλοιπη Ελλάδα κι έρχεται για πρώτη φορά στο Ναύπλιο στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Σοφία Καψούρου
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Παναγόπουλος
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Σοφία Καψούρου (Μελαχρινή Ερωμένη, Ζαν Εμπιτέρν)
Ασπασία Κοκόση (Ξανθιά Ερωμένη, Φορναρίνα)
Εικαστική διάδραση: Δέσποινα Βιλλιώτη

Γενική είσοδος:10€
Προπώληση: FOUGARO Le Café στο Ναύπλιο & En Lefko Modern Bistro στο Άργος

πληροφορίες 2752047300 | info@fougaro.gr


 Η Σοφία Καψούρου

Γεννήθηκε στο Άργος, όπου και έζησε έως τα 18 της χρόνια. Σπούδασε στη Σχολή Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Αθήνας και συνέχισε θεατρικές σπουδές στη δραματική σχολή Ίασμος. Είναι θεατρική συγγραφέας και ηθοποιός. Οι "ερωμένες στον καμβά" είναι το πρώτο της θεατρικό έργο. Το θεατρικό της έργο "Σούμαν" ανέβηκε από το Εθνικό Θέατρο στη Νέα Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" τον Φεβρουάριο του 2017, στο πλαίσιο του θεματικού "Συγγραφέας του μήνα"










Δεν υπάρχουν σχόλια: