Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Πέθανε ο πρώην Δήμαρχος Άργους Δημήτρης Παπανικολάου


Απεβίωσε σήμερα Κυριακή 2 Ιουλίου στα 80 του χρόνια ο πρώην Δημαρχος Άργους Δημήτρης Παπανικολάου  .

Το τελευταίο διάστημα ο Δ. Παπανικολάου νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Διετέλεσε δημαρχος της πόλης του Άργους για 12 ολόκληρα χρόνια (1986 -1998) αφήνοντας σημαντικό έργο.

Παπανικολάου Δημήτριος 

Δικηγόρος στο Άργος από το 1965, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος το 1982, διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τα έτη 1983-1984 και το 1986 εξελέγη Δήμαρχος με επιτυχημένη πολιτική καριέρα, αφού επανεξελέγη το 1990 και το 1994 και αναδείχτηκε ανάμεσα στους μακροβιότερους Δημάρχους της πόλης.

Σαν Δήμαρχος καταπιάστηκε με έργα όπως την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, τη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης, την αποκατάσταση του κτιρίου των στρατώνων Καποδίστρια και άλλων διατηρητέων κτιρίων (Δημοτική αγορά, Μέγαρο Κωνσταντοπούλου), την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της πόλης με πεζοδρομήσεις οδών (Ελ. Βενιζέλου, Παν. Τσαλδάρη και Μιχ. Στάμου), την ανάπλαση της παραλίας Τημενίου Άργους και πολλά άλλα.



Σε οικόπεδο 23 στρεμμάτων στην οδό Ν. Κίου, που αγοράστηκε το 1985 με δική του πρωτοβουλία, δημιουργήθηκε η κεντρική λαχαναγορά με 35 καταστήματα και προαύλιο χώρο 20 στρεμμάτων και μεταφέρθηκε το χονδρεμπόριο αγροτικών προϊόντων, το οποίο μέχρι τότε γινόταν στον αύλειο χώρο των στρατώνων.

Ανέπτυξε δραστηριότητα προβολής της πόλης και πέτυχε να δημιουργήσει με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δίκτυο των αρχαιότερων πόλεων της Ευρώπης, στο οποίο μετείχαν εκτός από το Άργος οι πόλεις BEZIERS της Γαλλίας, CADIZ της Ισπανίας, COLCHESTER της Αγγλίας, CORK της Ιρλανδίας, EVORA της Πορτογαλίας, MAASTRICHT της Ολλανδίας, ROSKILDE της δανίας, TONGEREN του Βελγίου και WORMS της Γερμανίας, με στόχο τη διάδοση και ανταλλαγή γνώσεων και μεθόδων σε θέματα αρχαιολογικής έρευνας, τουρισμού και ενσωμάτωσης των αρχαίων μνημείων στον αστικό σχεδιασμό.

Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των νομικών προσώπων του δήμου (Ωδείο, Θέατρο, Χορωδία, Φιλαρμονική) για την άνοδο του πολιτισμικού επιπέδου της πόλης.

Από τον Ιανουάριο του 2000 μέχρι σήμερα ήταν Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Αργείων «ΔΑΝΑΟΣ»..


Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί  την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους στις 17:00 και η ταφή στον κοιμητηριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: