Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Κίνηση κατά των Πλειστηριασμών, των Κατασχέσεων


"Θα καλέσουμε τον συμβολαιογραφικό σύλλογο να ακολουθήσει το πρόσφατο παράδειγμα των συναδέλφων τους στην Θεσσαλονίκη που συνεχίζουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς μέχρι τον Οκτώβρη και παράλληλα κατήγγειλαν τους επικείμενους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Προχθές στο Ειρηνοδικείο Ναυπλίου έλαβε χώρα μια πρωτοφανής διαδικασία πλειστηριασμού επαγγελματικής στέγης.
Ναυπλιώτης συμβολαιογράφος προεβει στον πλειστηριασμό ακινήτου με την συνδρομή της αστυνομίας που απωθησε τα μέλη του κινήματος κατά των Πλειστηριασμών αποκλείοντας την είσοδο όλων στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ναύπλιο μπορούν να νιώθουν περήφανοι που επί των ημερών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, η τράπεζα με την αρωγή της αστυνομίας άρπαξε την περιουσία συμπολιτών τους (μας)..

Η ολη διαδικασία ήταν άκρως προβληματική και για αυτό το λόγο ηδη οι πληττόμενοι κινήθηκαν νομικά κατά παντός υπευθύνου. Αναρωτιόμαστε αν οι συμβολαιογράφοι του νομού νιώθουν υπερήφανοι για την συγκεκριμένη εξέλιξη της διαδικασίας. Επιπρόσθετα, σήμερα επισκεφθήκαμε την ταμία του συμβολαιογραφικού συλλόγου με αίτημα να προχωρήσουν σε έκτακτη γενική συνέλευση, ακολουθώντας τους Θεσσαλονικείς συναδέλφους τους που συνεχίζουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι τον Οκτώβρη και παράλληλα κατήγγειλαν τους επικείμενους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Θεωρούμε πως όλα τα σωματεία και οι επιστημονικοί σύλλογοι του νομού πρέπει να στηρίξουν την παραπάνω πρόταση η οποία μπορεί να αποτρέψει περισσοτερα δράματα. Οι βουλευτες του νομού δεν πρέπει να μείνουν αμέτοχοι, αφουγκραζόμενοι την κοινωνία χρειάζεται να απευθυνθούν και αυτοί προς τους συμβολαιογράφους. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως οι Δημοτικές Αρχες, του Άργους και του Ναύπλιου δεν θα δείξουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους παρεμβαίνοντας και αυτοί στους συμβολαιογράφους. Επιθυμούμε την άποψη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, για την κατάσταση που διαμορφώθηκε χθες στο Ειρηνοδικείο Ναυπλίου. Ποια είναι η πρόταση τους για την αποτροπή των πλειστηριασμών; Ζητάμε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου να πάρει θέση για το ότι ο χθεσινός πλειστηριασμός έγινε με φρουρούς στις πόρτες της δικαστικής αίθουσας εμποδίζοντας την είσοδο στους πολίτες. Τέλος αντί επιλόγου, δηλώνουμε πως η παρουσία μας στα Ειρηνοδικεία του νομού θα συνεχιστεί πιο δυναμικα και αποφασιστικά καλώντας τους κατοίκους της Αργολίδας να αποτρέψουμε την προσπάθεια υφαρπαγής περιουσιών από ανθρώπους που είναι θύματα της κρίσης.
Κίνηση κατά των Πλειστηριασμών, των Κατασχέσεων, των Διακοπών Νερού και Ρεύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: