Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Xυδαία προσπάθεια Καμπόσου να τσουβαλιάσει τους θύτες με τα θύματα


Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου στις οποίες εξισώνει τον κομμουνισμό με τον φασισμό, η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Αργολίδας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ καταδικάζει οποιαδήποτε συκοφαντήση του Σοσιαλισμού και της πορείας της ΕΣΣΔ, την εξίσωσή του με το ναζισμό και το ξαναγράψιμο της ιστορίας. Η Ε.Ε συστηματικά επιδιώκει την ανιστόρητη και επικίνδυνη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, θέλοντας να αμαυρώσει τα επιτεύγματα του Σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε στον 20ό αιώνα και αποτέλεσε το μοναδικό δρόμο για μία κοινωνία απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την ανεργία, με δημόσια, δωρεάν και αναβαθμισμένη Παιδεία, Υγεία κ.ά. Δεν είναι τυχαίο που αυτή η προπαγάνδα εντείνεται κάθε φορά που οξύνονται οι αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε, στοχεύοντας τη λαϊκή συνείδηση που πρέπει να δέχεται με μοιρολατρία την εκμετάλλευση ως μονόδρομο, αφού δεν θα βλέπει άλλο δρόμο.



Ο λόγος που το κάνουν όλοι αυτοί μετά από τόσα χρόνια, οι υπερασπιστές του καπιταλιστικού συστήματος, οι υπερασπιστές της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, είναι γιατί ανησυχούν και γνωρίζουν ότι παρά την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του καπιταλισμού που συντελέστηκε με τις αντεπαναστατικές ανατροπές, πριν περίπου 25 χρόνια, το σύστημά τους έχει σαπίσει, γεννάει κρίσεις, φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους.

Η προοπτική ενός νέου γύρου κοινωνικών επαναστάσεων είναι μπροστά και η πρώτη προσπάθεια των λαών στις χώρες που οικοδομούσαν το Σοσιαλισμό και ιδιαίτερα της ΕΣΣΔ, ανέδειξε τα μεγάλα κατορθώματα που μπορεί να γεννήσει η συνειδητή μαζική και οργανωμένη δράση των εργατικών – λαϊκών μαζών, την ανωτερότητα του νέου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας και της παραγωγής, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Γι’ αυτό ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις όλων των ειδών (συντηρητικές – σοσιαλδημοκρατικές – συμμαχικές κλπ) δεν λυπούνται τα έξοδα για να συκοφαντήσουν, να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια, προκειμένου να πετύχουν την καθήλωση των εργαζομένων στη μοιρολατρική αποδοχή, ότι το καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε θα είναι αιώνιο και αναντικατάστατο.

Τέτοιο ακριβώς κάνει και ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δ. Καμπόσος. Γιατί υπηρετεί τον καπιταλισμό που ενίοτε οι μορφές άσκησης της εξουσίας του παίρνουν το εγκληματικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού. Αυτή η αλήθεια δεν εξισώνεται από καμιά χυδαία προσπάθεια να τσουβαλιάσει τους θύτες με τα θύματα, με το χοντροκομμένο αντικομμουνισμό του.

Με το φασισμό δεν μπορεί κανείς να παίζει. Με το φασισμό οφείλεις να έχεις ανοιχτό μέτωπο. Να τον χτυπάς στη ρίζα του, να αποκαλύπτεις τις αιτίες που τον γεννούν και να αντιπαλεύεις τόσο τους φασίστες όσο και το άδικο σύστημα που τον γεννά. Γιατί δεν μπορεί να καταδικάζεις στα λόγια το φασισμό, αλλά να υπερασπίζεσαι την ΕΕ, τις εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις, που συνδιαμορφώνουν τη μοίρα των λαών με νεοφασιστικές ηγεσίες που πίνουν νερό στο όνομα του ΧΙΤΛΕΡ ή που βλέπουν τους μετανάστες ως μιάσματα.

Ο χαρακτήρας της αντικομμουνιστικής επίθεσης αφορά όλο τον λαό, αφορά κάθε άνθρωπο καλής προαίρεσης να αναχαιτιστεί αυτό το αντικομμουνιστικό κλίμα, αυτή την αντικομουνιστική υστερία, γιατί είναι προπομπός στην επίθεση που δέχεται ο λαός μας, συνοδεύει κάθε προσπάθεια για να μείνει η εργατική τάξη χωρίς δικαιώματα, για να μην διεκδικήσει αυτονόητα πράγματα, για να μην διεκδικήσει μια αξιοπρεπή ζωή, πολύ περισσότερο τώρα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και μιας προσπάθειας που γίνεται για την περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη, είναι ζήτημα στρατηγικής – για μονοπώλια, τους εφοπλιστές, βιομήχανους, τους τραπεζίτες, – όρος αυτή η ανάπτυξη, τα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων.

Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια επιχειρεί να αξιοποιεί τα διδάγματα και συμπεράσματα που προκύπτουν από τη Σοσιαλιστική οικοδόμηση, επεξεργάζεται την τακτική και τη στρατηγική του στις σύγχρονες συνθήκες, έχει διαμορφώσει το Πρόγραμμά του προσπαθώντας σταθερά να μην αποσπάται ο καθημερινός πολιτικός και μαζικός αγώνας από την πάλη για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Η εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό συνιστά αθώωση του φασισμού, χτύπημα της μόνης ελπίδας που έχουν οι λαοί για μία άλλη κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρό της τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων. Οι λαοί έχουν και τη μνήμη και τη δύναμη να τελειώσουν με το φασισμό, τους υπερασπιστές του και το σάπιο σύστημα που τον γεννάει.
Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: