Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Νέο πρόστιμο 40.000 € στο Δήμο Ναυπλιέων για "ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αποβλήτων" στο σκουπιδότοπο της Καραθώνας...


Ένα ακόμη πρόστιμο ύψους 40.000 Ευρώ θα πληρώσουμε οι Δημότες Ναυπλιέων για το συνεχιζόμενο έγκλημα του σκουπιδότοπου της Καραθώνας, πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί σύμφωνα με την απόφαση της:

"...κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 09/05/2017 και σύμφωνα με την (14) σχετική Έκθεση Αυτοψίας και το επισυναπτόμενο φωτογραφικό υλικό, διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος Δήμος πραγματοποιούσε ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών απόβλητων στη θέση «Καραθώνα», σε τμήμα του ΧΑΔΑ (κυρίως προς την πλευρά της θάλασσας) υπήρχαν πρόσφατες αποθέσεις δημοτικών και άλλων αποβλήτων που ήταν ακάλυπτα και άμεσα εκτεθειμένα στο περιβάλλον, ο ΧΑΔΑ ήταν μερικώς περιφραγμένος επιτρέποντας την πρόσβαση σε αυτόν, ενώ σε διάφορα σημεία του παρατηρήθηκε σημειακή έκλυση καπνού.


Οι παραπάνω ενέργειες αντιβαίνουν στις ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία (άρθρο 12 Ν.1650/1983, αρθ.4 και 10 παρ.1 ΚΥΑ 50910/2727/2003 (ΦΕΚ 1909Β), αρθ.29 Ν.4042/2012 (ΦΕΚ 24 Α), με συνέπεια τον κίνδυνο ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος και την πρόκληση κινδύνου για την δημόσια υγεία."

Βαριές, ντροπιαστικές κατηγορίες για τους υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής, που το μόνο που ψελλίζουν σαν δικαιολογία είναι ότι φταίνε οι προηγούμενοι, ενώ βρίσκονται στην εξουσία του Δήμου έξι χρόνια τώρα.

Πόσο υποκριτικά μοιάζουν τα μεγάλα λόγια για το χαμόγελο των παιδιών που τάχα φωτίζεται με τα πειρατικά, όταν την ίδια στιγμή τα ποτίζουν δηλητήριο...

Τι να πω, προ ημερών δημοσιοποίησα παρόμοιο πρόστιμο και στο Δήμο Άργους-Μυκηνών και δεν είδα μέχρι στιγμής καμιά αντίδραση για το Μακεδονομάχο Δήμαρχο.

Φαίνεται ότι άμα λες ότι είσαι πατριώτης περισσότερο από τους άλλους πατριώτες, εξασφαλίζεις και το ακαταδίωκτο, μπορείς να λες και να κάνεις ότι θέλεις.
Στον επιμερισμό που πραγματοποίησαν τα υπουργεία, το ανωτέρω ποσό που θα καταβάλει ο κάθε ΟΤΑ είναι 320.000 ευρώ ανά παράνομη χωματερή (80.000 ευρώ ως «συμμετοχή» στο κατ’ αποκοπή πρόστιμο και από 80.000 ευρώ για κάθε εξάμηνο που η χωματερή παρέμενε ενεργή). Κάποιοι δήμοι βέβαια είχαν περισσότερες από μία • Ο Δήμος Αργους - Μυκηνών διέθετε επτά παράνομες χωματερές· τρεις στις Μυκήνες και από έναν στα δημοτικά διαμερίσματα Κουτσοποδίου, Λέρνας, Αλέας και Αχλαδόκαμπου.



Πρόστιμο 22.000 Ευρώ από Χειβιδόπουλο σε Καμπόσο, (ΔΕΥΑΑΡΜ) και η υπόθεση στη Δικαιοσύνη...

Φαντάζομαι ο αρμόδιος Εισαγγελέας και οι άλλοι υπεύθυνοι που έλαβαν γνώση της υπόθεσης θα κάνουν τα δέοντα, όπως θα κάνουν τα δέοντα και για την περίπτωση της Καραθώνας, γιατί ο πονηρός Τατούλης φρόντισε να στείλει την απόφαση με τα 40.000 Ευρώ πρόστιμο που θα πληρώσει ο Δήμος Ναυπλιέων, σε όλα τα υπεύθυνα ελεγκτικά όργανα:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

  • 1. ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ (με απόδειξη) 21100 ΝΑΥΠΛΙΟ
  • 2. ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ Μεσογείων & Τρικάλων 36, 11526 ΑΘΗΝΑ
  • 3. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (με συν/νο φάκελο της υπόθεσης)
  •  4. Υ.Π.ΕΝ./ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΔΟΜΗΣΗΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Λ. Μεσογείων 119, 11526 ΑΘΗΝΑ
  • 5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΔΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Βύρωνος 67, 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ
  •  6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 22100 ΤΡΙΠΟΛΗ
  • 7. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓ/ΣΜΟΥ, ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 28Ης  Οκτωβρίου 29, 22100 ΤΡΙΠΟΛΗ
  • 8. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
  • 9. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
  •  10. κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ Μπουμπουλίνας 10, 21100 ΝΑΥΠΛΙΟ
Λέτε να υπάρξει αντίδραση; Απλά να υπενθυμίσω ότι και το 2014 μας είχε επιβληθεί πάλι πρόστιμο 40.000 Ευρώ που το πληρώσαμε, χωρίς άλλες συνέπειες. Η απόφαση.

Η μοναδική τότε αντίδραση υπήρξε από το συνήθη ύποπτο Μάνο Περράκη, επονομαζόμενο και Prefadoro, που φυσικά αγνοήθηκε από τη Δημοτική μας Αρχή, όπως βέβαια και από τα διακοσμητικά όργανα που απλά κάνουν το κορόιδο...

Η αντίδραση μου: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρόστιμο της Περιφέρειας για την Καραθώνα

Αυτά, σε μια κανονική χώρα, θα σήμαιναν ότι στους διοικούντες θα γινόταν η χάρη να πάνε σπίτι τους και όχι στη φυλακή, εδώ όμως είναι η χώρα που δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, "εξουσία είμαστε κάνουμε ότι γουστάρουμε και λόγο δε δίνουμε σε κανέναν"...

Έτσι απλά, πληρώστε τώρα το πρόστιμο αγαπητοί συμπολίτες και φροντίστε να ξαναψηφίσετε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη "ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την πρόκληση κινδύνου για την δημόσια υγεία".

Prefadoros

Και η δέσμευση του ποσού των 40.000 Ευρώ για την πληρωμή του προστίμου

Πανοραμική άποψη του αίσχους της Καραθώνας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: