Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων στο Ναύπλιο

 
Μαζική  ήταν η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση  του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων, στο Ναύπλιο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικοθεατρικό δρώμενο με τις: Κατερίνα Μαρίνη και Ευαγγελία Σταματέλου. 
 
Στη συνέχεια χαιρέτησαν οι:
 
Ναυσικά Μπαβελή από την Ομάδα Γυναικών Άργους
Μάνος Καταρτζής από την Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας
Αντώνης Ντέμος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτ. Εκπ/σης  Αργολίδας
Μιχάλης Κρόκος, από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αργολίδας
Γεωργία  Αργυροπούλου , πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων
Μπάμπης Μαρτής από την Επιτροπή αγώνα Επισιτισμού Τουρισμού
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Ιωάννα Βλάχου μέλος του Δ.Σ του Σωματείου  Γάλακτος , Tροφίμων και Ποτών 

Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, νέοι και νέες
Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων.
Με ψηλά το κεφάλι και υψωμένη γροθιά - Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του ‘36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του ‘44.
Τιμάμε, όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις δικές μας ανάγκες, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να μπορούμε να ζούμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, ανεργία και προσφυγιά.
Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις.
Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, με μειώσεις μισθών, συντάξεων , αβάστακτους φόρους και χαράτσια, με περικοπές σε ασφάλιση, υγεία, παιδεία τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου.
Εμείς οι εργαζόμενοι και οι άνθρωποι του μόχθου, βιώνουμε καθημερινά και βλέπουμε αυτή τη στιγμή εδώ μπροστά μας τη «δίκαιη ανάπτυξη» τους. Πολυτελή σκάφη, κέρδη και χλιδή, για τους εργοδότες και για μας τους εργάτες, ζωή μισή, με κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς ρεπό, από ήλιο σε ήλιο. Αύτη την ανάπτυξη ευαγγελίζονται κυβέρνηση – κόμματα του κεφαλαίου και αφεντικά.
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη.
Με την σημερινή μας συγκέντρωση διατρανώνουμε την αντίθεση μας και καταγγέλλουμε την νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, όποιες προφάσεις και αν βρουν με όσα ψέματα και αν τις πασπαλίσουν, όπως έκαναν κάθε φορά ότι οι πραγματικές αιτίες αυτών των επεμβάσεων, είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ τεράστιων μονοπωλιακών ομίλων για το ποιος θα βγάλει περισσότερα κέρδη από το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και την μεταφορά τους. Κάνουν μπίζνες με όπλα συμβατικά, μη συμβατικά, έξυπνα, χημικά που δολοφονούν εν ψυχρό λαούς ολόκληρους για να αυγατίζουν τα τεράστια κέρδη τους και χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την χρήση τους για να παρέμβουν. Αυτό το δράμα ζει και ο Συριακός λαός τα τελευταία 7 χρόνια και άλλοι λαοί σε όλο τον πλανήτη. Οι βόμβες τους, όποια σύσταση και αν έχουν, όπως και αν τις ονομάζουν, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ. Τραμπ – Τερέζα Μέι και Μακρον είναι και αυτοί φονιάδες των λαών.
Τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης με περίσσιο θράσος βγαίνουν στα κανάλια και λένε ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο χτύπημα και προσπαθούν να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό με κάθε λογής ψέμα. Αυτοί που μόλις χτες υπέγραψαν φαρδιά - πλατιά τόσο τη ΝΑΤΟική ανακοίνωση για την επίθεση, όσο και αυτή του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που δίνει πλήρη κάλυψη στους μακελάρηδες. Έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση. Είναι ξεκάθαρο πλέον πρόκειται για μία κυβέρνηση που συμμετέχει ενεργά βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας μας σε όλους του ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αυτή η κυβέρνηση έφερε με πρόσχημα το προσφυγικό το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αυτή η κυβέρνηση υπογράφει νέες συμφωνίες με τους Αμερικάνους για επέκταση των βάσεων και την δημιουργία νέων, αυτή η κυβέρνηση υπογράφει στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, αυτή η κυβέρνηση χρηματοδοτεί 13 αποστολές του ελληνικού στρατού έξω από τα σύνορά μας. Αυτή η κυβέρνηση δίνει γη και νερό, λιμάνια και αεροδρόμια, από την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, μέχρι το Ηράκλειο και την Σούδα, σε όλη την χώρα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους φονιάδες. Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για τον λαό με απρόβλεπτες συνέπειες.
Όμως, ξεκαθαρίζουμε, στα τσιράκια των αμερικανών για μια ακόμη φορά ότι τα ΜΑΤ, τα χημικά, τα γκλομπς οι δίκες και οι φυλακές δεν φόβισαν ποτέ το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και ούτε σήμερα θα μας τρομάξουν. Εμείς δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους ούτε σαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ και εργατικών κέντρων του νομού που τόσες μέρες δεν βρήκαν ούτε λέξη να ψελλίσουν για το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.
Αυτό φαίνεται και σήμερα που μέρα πάλης, διεκδίκησης και αλληλεγγύης της παγκόσμιας εργατικής τάξης, ο ντόπιος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός οργανώνει πανηγύρια και τζερτζελα στην Καραθώνα την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βιώνουν την απληρωσιά και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Ντροπή τους!
Συνάδελφοι,
Από την σημερινή μας συγκέντρωση καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που εξαπέλυσε όργιο καταστολής και τρομοκρατίας ενάντια στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο των φοιτητικών, σπουδαστικών και μαθητικών συλλόγων. Αποθρασυμένοι ΜΑΤατζήδες από τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, επιτέθηκαν, έβριζαν, χτυπούσαν στο ψαχνό με αποτέλεσμα να στείλουν 6 νέα παιδιά τραυματισμένα στο νοσοκομείο και προχώρησαν στη σύλληψη άλλων δύο τραυματιών.
Όλο το βράδυ τους γυρνούσαν κρυφά σε όλη την Αθήνα προκειμένου να τους οδηγήσουν στο αυτόφωρο, με βαρύτατες, ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες. Ακόμα και στο νοσοκομείο, τους μετέφεραν κρυφά και από τους δικηγόρους τους, με χειροπέδες και την συνοδεία της ΟΠΚΕ.
Και όλα αυτά τα έκανε ξεδιάντροπα αυτή η δήθεν «αριστερή κυβέρνηση» για να προστατεύσει το άγαλμα του Τρούμαν, του γνωστού μακελάρη που έριξε τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, που βομβάρδισε την Ελλάδα με βόμβες Ναπαλμ, πριν το Βιετνάμ, σκοτώνοντας άμαχους και αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, καίγοντας βουνά και ολόκληρα ελληνικά χωριά.
Όμως δεν είναι μόνο το άγαλμα. Είναι ότι αυτό συμβολίζει ακριβώς τον αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδινε εξετάσεις στους Αμερικανούς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Εμείς τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας με ψηλά το κεφάλι!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους βρήκε το μέρος που του αρμόζει για να καταθέτει στεφάνια και αυτό είναι το άγαλμα του Τρούμαν, αγκαζέ με τον Αμερικανό πρέσβη που όπου σταθεί και όπου βρεθεί τους δίνει τα εύσημα , για το σύντομο χρονικό διάστημα που ο λαός θα επιτρέψει να βρίσκεται στην θέση του.
Τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησαν, μάλιστα, με τα παπαγαλάκια τους και την προπαγάνδα τους, να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό, λέγοντας πως η νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας με την στήριξη των ΝΑΤΟ και ΕΕ ήταν «χειρουργική», ότι «δεν ήταν δα και κάτι σοβαρό» και τώρα η ένταση θα αποκλιμακωθεί με την διπλωματική οδό.
Όταν σε μία περιοχή έχουν συσσωρευτεί τόσες πολλές στρατιωτικές δυνάμεις, όταν εμπλέκονται ΗΠΑ – Βρετανία – Γαλλία με τις λυκοσυμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και από δίπλα το Ισραήλ που από τη μία εξακολουθεί να σφαγιάζει τον παλαιστινιακό λαό και από την άλλη παρεμβαίνει άμεσα από την αρχή του πολέμου στη Συρία και ταυτόχρονα από την άλλη παρεμβαίνει Ρωσία και Ιράν όχι μόνο αποκλιμάκωση δεν υπάρχει, αλλά αντίθετα η περιοχή όλης της Μ. Ανατολής θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί με σοβαρότατο τον κίνδυνο της γενίκευσης του πολέμου. Άμεση συνέπεια θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων, για το οποίο υποκριτικά μιλάνε, αυτοί που το προκαλούν. Δεν είναι τυχαίο ότι από 1 – 10/4 έφτασαν στα νησιά 1173 πρόσφυγες και μετανάστες και αυτές η ροές θα συνεχιστούν και θα ενταθούν στη βάση των νέων εξελίξεων.
Από την σημερινή μας συγκέντρωση κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουμε τον ανειρήνευτο αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά στο μέτωπο των ΣΣΕ και θα διεκδικούμε τα δικαιώματα που αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τσάκισαν για την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλίων και για την στήριξη των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών.
Την ίδια ώρα που κόβουν μισθούς, συντάξεις, κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, δίνουν κολλαριστά και πάντα στην ώρα τους 4 δις ευρώ για το ΝΑΤΟ για να σκοτώνουν τους λαούς. Για αυτό απαιτούμε κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 € βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Θα συνεχίσουμε και θα οξύνουμε το μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Μάλιστα Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1Η ΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ!
θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας απέναντι και σε αυτό και σε κάθε ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Απαιτούμε:
• Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου! η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
• Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων,
• Αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Κλιμακώνουμε από την δράση μας, εμπλουτίζουμε ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα περιοδειών στους χώρους δουλειάς.
Απομονώνουμε τους φασίστες της ΧΑ που όλο το προηγούμενο διάστημα έφτιαχναν δουλεμπορικά γραφεία, χτυπούσαν εργάτες και μετανάστες.
Το Σύνθημα μας τη φετινή πρωτομαγιά είναι «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.»
Στην χώρα μας, το κίνημά μας έχει γράψει λαμπρές σελίδες. Το θυμούνται πολύ καλά οι ιμπεριαλιστές μακελάρηδες όταν περνούσαν για να βομβαρδίσουν την Γιουγκοσλαβία και αντί για τα σύνορα βγήκαν στη λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στα μπρόκολα και τα μαρούλια.
Με μαχητικότητα και πείσμα να τους ρεζιλέψουμε ξανά, να μην έχουν που να σταθούν. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Μέλλον και προοπτική δε μπορεί να υπάρχει χωρίς τον παραγωγό του πλούτου, την εργατική τάξη.
Οι αγώνες της εργατικής τάξης σε κάθε περίοδο είναι οι μόνοι που έφεραν σε δύσκολη θέση τους εκμεταλλευτές και αμφισβήτησαν την κυριαρχία και την εξουσία τους. 
Γιατί η εργατική τάξη όχι μόνο μπορεί να καταργήσει την καπιταλιστική σκλαβιά, αλλά και να κτίσει μια νέα κοινωνία χωρίς αυτούς και τον παρασιτισμό τους. Αυτό ακριβώς τρέμουν οι εκμεταλλευτές όλου του κόσμου!
Ο φόβος τους πρέπει να γίνει όπλο για την εργατική τάξη.
Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι ανίκητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού.
Καμιά ανοχή και νομιμοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους.
Νόμος είναι το δίκιο μας! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη! Συνεχίζουμε!
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Εμπνεόμαστε από το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλες μάχες και εργατικές εξεγέρσεις :
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: