Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης


Ευαισθητοποιημένοι πολίτες δημιούργησαν την Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού
που βιώνουν οδυνηρά τις συνέπειες της κρίσης. Οι πρώτες της κινήσεις απευθύνονται στους πολυπληθείς κρατούμενους των Φυλακών Ναυπλίου.
Η παρέμβαση θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Αφενός με τη συλλογή ιματισμού (αντρικά ρούχα, φανέλες, εσώρουχα, κάλτσες, παπούτσια, σεντόνια, πετσέτες, κουβέρτες κλπ.),ειδών ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σκόνη πλυσίματος ρούχων)βιβλίων και περιοδικών. Όσοι φίλοι και αλληλέγγυοι μπορούν να συνεισφέρουν με κάποια πράγματα μπορούν να έλθουν σε επαφή με τα μέλη της Πρωτοβουλίας στα τηλ. 6937838009 και 6975323147.

Αφετέρου με τη διοργάνωση εκδήλωσης - ενημέρωσης - μουσικής βραδιάς με τίτλο«Φυλακές – Αξιοπρέπεια χωρίς εξαιρέσεις» στο θέατρο Τριανόν, την Τρίτη 8 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο και προαιρετική συνεισφορά σε αναλώσιμα είδη ατομικής υγιεινής ή τηλεκάρτες που θα διατεθούν για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών των φυλακισμένων.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αργολικής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης:
Οι Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου, το σωφρονιστικό κατάστημα που βρίσκεται έξω από την πόλη μας ενώ έχει προδιαγραφή χωρητικότητας 320 ατόμων, σήμερα στεγάζει 640 κρατούμενους και εκκρεμεί η μεταγωγή δεκάδων ακόμη από τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων. Πολύ μεγάλος αριθμός των κρατουμένων (300) είναι άποροι, μετανάστες ή με μηδενική συγγενική υποστήριξη και η στέρηση της ελευθερίας τους υπό την αιγίδα του αδιάφορου και κρυμμένου πίσω από την οικονομική κρίση κράτους, συνεπάγεται ευθέως και τη στέρηση της αξιοπρέπειάς τους.
Η υπερπλήρωση είναι ο εύσχημος τρόπος για να περιγραφεί το στοίβαγμα ανθρώπων σε υπερδιπλάσιο αριθμό από τον ανεκτό ώστε να θεωρούνται οι συνθήκες κράτησης στοιχειωδώς ανθρώπινες.
Οι φυλακές όμως είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας και το δικαίωμα στη ζωή, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη σωματική ακεραιότητα και υγεία και στην αξιοπρέπεια δεν πρέπει να επιδέχονται εκπτώσεις και εξαιρέσεις σε ένα πολιτισμένο κράτος...
Η Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, εφεξής παρούσα σε κάθε μέτωπο κοινωνικού πολέμου και απαξίωσης, συγκροτεί και οργανώνει τις απαραίτητες σχέσεις αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, αγωνιστικότητας, αυτοοργάνωσης και δημιουργικότητας με στόχο την ενδυνάμωση της διεκδίκησης μιας «ανοιχτής πόρτας», ενός καλύτερου αύριο για τις ολοένα αυξανόμενες ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που βιώνουν οδυνηρά τις συνέπειες της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: